PDL Basis BartN

Zorg heeft vaak als doel genezen. Maar wat nou als een cliënt iets niet meer kan en ook niet meer zal kunnen? Dan moet zorgcomfort op de eerste plaats komen. PDL is een zorgmethode die letterlijk aan het bed van de passieve cliënt is ontstaan.

Uitgaan van wensen en beleving van de cliënt, omgaan met beperkingen waar geen herstel mogelijk is en het maximaal gebruiken van de restcapaciteit van de cliënt. Met een zo comfortabel mogelijk leven als doel. Daar staat PDL voor. De vervolgtraining PDL Coach is voor iedereen die binnen de eigen organisatie de PDL methode verder uit wil dragen, maar het daarbij nog aan leservaring ontbreekt.

Cursus dag 1
Dag 1 bestaat uit een mix van theorie en praktijk. Aan de hand van afwisselende werkvormen vullen we dit in. De inhoud van de dagen bestaat uit:

  • Opfrissen van de visie en basis van PDL
  • Trainen en coachen on the job in PDL

Cursus dag 2
Deze dag staat in het teken van het verder verdiepen in het PDL coachen on the job. De dag bestaat vooral uit praktisch oefenen en elkaar beoordelen. Het video materiaal vanuit de praktijkopdracht wordt getoond en er zal een plan van aanpak opgesteld worden op welke manier PDL vorm gegeven kan worden binnen de organisatie.

Praktijkcomponent
Door middel van een praktijkopdracht gaat de deelnemer op een woning / afdeling gericht met PDL aan de slag zoals;

  • Informeer teamleden over PDL en maak hierbij gebruik van de leervormen die je tijdens dag 1 hebt geleerd.
  • Leg de informatiebijeenkomst vast door middel van video interventie. Tijdens dagdeel 2 zullen we gezamenlijk beoordelen wat goed is gegaan en wat mogelijk anders had gekund. Hiermee kunnen we verder oefenen tijdens dagdeel 2.

Studiebelasting
Thuisstudie inclusief praktijkcomponent 6 uur.
Vaardigheidstraining 12 uur.

Voor wie
Deelnemers die de PDL training succesvol hebben afgerond en graag hun kennis willen overdragen in de organisatie.

Accreditatie/Certificaat
Certificaat van BartN Trainingen.
V&VN 19 punten.
Verpleegkundig Specialisten 12 punten
ADAP Ergo- en Oefentherapeuten 16,5 punten.

Datum 2022
donderdag  3 maart en 27 april


Kosten
€ 640,- per deelnemer, dit is inclusief btw, reader, koffie/thee en lunch, accreditatiekosten en een certificaat van BartN Trainingen.

Incompany
Voor incompany (minimaal 8 deelnemers) kunt een offerte aanvragen via info@bartn.nl.

Aanmelding PDL Training

Laat dit veld blanco